Kävin Pojun kanssa tekemässä pientä "BH-treeniä" ja mentiin lenkille kaupungille. Olen käynyt Pojun kanssa taajamissa, markettien pihassa jne mutta nyt oli toinen tai kolmas kerta kun käytiin ihan ydinkeskustassa ja vieläpä parhaaseen ruuhka-aikaan. Pojua ensin selvästi vähän mietitytti että mikäs paikka tämä on. Se ei jännittänyt tai pelännyt, mutta kyllä ilmeistä näki että siitä tuntui suunnilleen niinkuin olisi pudonnut marsiin!

Siinä missä täällä maalla autot tulee maantietä pitkin yksitellen olikin kaupungissa monen monta autoa peräkkäin ja ne suhisivat, pörisivät, rahisivat, sihahtelivat ja tööttäilivät. Siinä missä täällä maalla lenkillä kohtaa suunnilleen yhden ihmisen kerran viikossa olikin kaupunki TÄYNNÄ ihmisiä! Niitä oli joka puolella ja ne kävelivät, kiiruhtivat, kantoivat tavaroita ja kiskoivat kolisevia kärryjä. Täällä maalla uusi pissäläikkiä ilmestyy lenkkien varrella noin kerran viikossa ja niitä on harvakseltaan. Voi mikä haisteltavan materiaalin paljous Pojun kohtasikaan! pissaa ja kakkaa oli KAIKKIALLA! Pienen pojan nenä oli suorastaan ylityöllistetty!

Patsasaltistus: Olen painanut mieleeni jokaisen koirani reaktion siihen kun se näkee ensimmäistä kertaa ihmispatsaan. Nyt oli Pojun vuoro. 

Allu-hoffi: kylpijäpatsas Kuopiossa. Allu pelästyi sitä eikä mienannut millään uskaltaa tulla katsomaan. Minun piti pitkään houkutella sitä ja vakuutella että patsas on erittäin eloton.

Vinka: Vinkahan se päräytti heti nenä kiinni patsaan helmoihin! Kuopion siskotyttö haukuttiin pataluhaksi ja sitten huomattiin ihmetellä että jaahah kappasvain eihän tässä pulssia tunnu ollenkaan.

Poju: Ensireaktio kävelykadulla olevaan leipuripatsaaseen oli että oumai mikä toi on! Mutta heti meni reippaasti (josko pyllylihakset vähän vapisten) sit haistamaan. Todettuaan sen esineeksi katseli sitä erittäin uteliaana. 

Kokonaisuudessaan kaupunkikävely meni todella hyvin :) Pojua jänskätti mutta ei antanut sen vaikuttaa käyttäytymiseen mitenkään. Otti makupaloja suurella ruokahalulla vastaan ja haisteli kaikki pissat, eli oli kuitenkin aika rento vaikka kaikkea pitikin tarkasti katsella ja ihmetellä. Kuunteli ohjeita ja reagoi tosi hienosti eleisiin :) Taitava fiksu hieno poika!