Minä tiesin etukäteen Vinkan lopetusajan ja yritin saada vapaata töistä, kuitenkin aikataulu oli hyvin tiukka työpaikalla ja ymmärrettävästi ei voinut jättää miehistöön vajausta. Onneksi ymmärtäväinen esimies antoi luvan lähteä pari tuntia etukäteen että ehdin koiran mukaan viimeiselle ell reissulle. 

 
Edeltävänä päivänä minulla ei ollut ollenkaan ruokahalua ja ajattelin että kaikki se etukäteen minua varten pakattu suru alkaa vuotaa ja siksi en saa syötyä. Seuraavana yönä alkoi raivokas mahatauti. Ei auttanut kuin ilmoittaa pomolle että olisi suorastaan huono vitsi valehdella että olen kipeä juuri nyt kun olen pyydellyt vapaata sitä saamatta, mutta näin asia on. Menin kotiin, otin Vinkan viereeni sohvalle ja otimme yhdessä viimeiset pitkät päiväunet. Kohtalolle kiitos <3
 
Loppupäivä viimeisine ell reissuineen sujui yllätävän helpoissa merkeissä. Kaikki oli tehty ja sanottu ja kiitos mahataudin (joka jylläsi vielä 2 päivää..) sain viettää viimeisen päivän koiran kanssa rauhassa (vaikkakin vessassa juosten...).
 
Vinka nukahti minun syliin rauhassa syvään huokaisten. Lopetusaine piti pistää kieleen koska jaloista ei löytynyt suonta, mutta ell teki sen todella siististi ja vähäeleisesti joten ei se ollut kamalaa. Pää Vinkan lavan päällä kuuntelin sen viimeiset sydämenlyönnit ja hengenvedot ja halasin sitä tiukasti. Viimeisenä kun piti jättää se sinne otin pöydältä sakset ja leikkasin suortuvan omia hiuksiani ja laitoin sen Vinkan suuhun.
 
Rakas tyttö, viet palan minua mukaasi <3
 
Päivinä ennen Vinkan lopettamista laskin jatkuvasti viimeisiä kertoja. Viimeistä kertaa tehdään Vinkalle puuroa. Viimeiselle lenkille yhdessä. Viimeiset valokuvat, viimeinen videopätkä. Viimeistä kertaa Pojun kanssa leikkimään, viimeistä kertaa vesiletkun kanssa hassuttelua. Viimeinen aamupissilläkäynti, viimeisen kerran töistä kotiutuminen niin että Vinka on vastassa. Viimeiset päiväunet yhdessä sohvalla... Viimeinen halaus... Viimeinen pusu nenänpäähän, viimeiset sanat....
 
*itkee vähän aikaa*
 
Ja sitten ensimmäisiin kertoihin. Ensimmäistä kertaa kotiin ilman Vinkaa. Ensimmäinen Pojun ulkoilutus yksin. Ensimmäinen lenkki niin ettei tarvitse joko valita kumman ottaa mukaan tai ottaa molemmat. Ensimmäistä kertaa Pojulle ruoan tekeminen. Ensimmäistä kertaa töistä kotiin niiin että vain Poju on vastassa. 
 
Koko elämä on ensimmäisiä kertoja ja viimeisiä kertoja ja niiden välissä on siunattu tottumus.